Grupo Radio Centro

Complete News World

Pagar con billeteras móviles le devuelve el dinero en noviembre y diciembre

Foto: Mastercard/Promo

Tako će svi korisnici Mastercard kartica koji plaćanja izvrše mobilnim novčanikom od 1. novembra do 15. decembra 2021. imati priliku da ostvare povrat novca na svoj račun. Potrebno je izvršiti tri ili više plaćanja mobilnim novčanikom u okviru kog je digitalizovana Mastercard kartica, na prodajnom mestu bilo kog domaćeg trgovca u kumulativnom iznosu od minimum 1.000,00 dinara i u roku od 15 radnih dana od dana poslednje kupovine i plaćanja karticom, dobiće od banke povraćaj iznosa od 1.000,00 dinara na svoj račun povezan sa Mastercard karticom.

Tradicionalna studija o navikama i očekivanjima aktivnih korisnika kartica, Masterindex Srbija, pokazala je da su beskontaktna plaćanja platnim karticama i mobilnim telefonima realnost za 81% građana. Plaćanja putem mobilnih novčanika, odnosno beskontaktna plaćanja mobilnim telefonom iz aplikacije u kojoj se nalazi digitalizovana platna kartica, predstavljaju opciju za koju je zainteresovana jedna trećina MasterIndex ispitanika, a kompanija Mastercard, želeći da nagradi i podstakne korisnike da iskoriste prednosti koju ovaj način plaćanja donosi, pripremila je novu podsticajnu kampanju koja korisnicima mobilnih novčanika u Srbiji na 1.000 potrošenih dinara vraća 1.000 dinara.

Mastercard Mobile Payments

Foto: Mastercard/Promo

Digitalizovane kartice pretvaraju pametne telefone ili satove u uređaj za plaćanje računa i usluga – mobilni novčanik. Da bi se plaćalo mobilnim novčanikom, potrebno je da posedujete Mastercard karticu, imate instaliranu aplikaciju banke koja pružu ovu uslugu na svom mobilnom telefonu, imate uključenu NFC opciju na telefonu i da unesete podatke sa kartice u aplikaciju ili odaberite oznaku digitalizuj koja, zahvaljujući naprednim tehnologijama tokenizacije, pretvara pametni telefon u mobilni novčanik.

Plaćanje je vrlo jednostavno, prinošenjem mobilnog telefona u okviru koga se nalazi digitalizovana Mastercard kartica na POS terminal. Zapravo gde god vidite univerzalni simbol za beskontaktno plaćanje i gde ste do sada plaćali platnom karticom, sada možete plaćati karticom digitalizovanom u okviru mobilnog telefona odnosno novčanika. Svako plaćanje mobilnim novčanikom je bezbedno jer se za autentifikaciju koristi biometrija što podrazumeva prepoznavanje lica, otiska prsta ili se može ukucati kod za otključavanje telefona.

Gotovinu kao metod plaćanja, pored kartica, sada potiskuje i mobilni novčanik. Tako da korisnicima mobilnih novčanika sem njega neće ništa drugo biti neophodni ukoliko ste krenuli u kupovinu, bilo namirnica, potrepština za kuću, odeću ili prilikom plaćanja računa. Bez obzira gde i u koju svrhu vršite plaćanje novac je uvek uz vas, siguran i sigurno digitalizovan i jedino vi upravljate njime sa vašeg pametnog uređaja.

Dodatne informacije o kampanji možete da pročitate na LINK-u.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.