Grupo Radio Centro

Complete News World

Korona, Kommuneoverlege | Enderr arbeidet med smittesporing. Slutter å kontakte alle som tester positivt på hurtigtest

Fra viernes ​​28. enero klokken 16:00 endres måten Rana kommune driver smittesporing på. Smittesporingsteamet slutter da å kontakte alle som tester positivt på hurtigtest. Det melder Rana kommune i en pressemelding.

– De fleste innbyggerne kan reglene para smittevern nå, og det er få som har behov para velado individual. Framover ønsker vi å bistå de som trenger det, sier kommuneoverlege Frode Berg.

Personer i Rana som tester positivt på koronatest har i flere uker selv tatt ansvar for smittesporing og varsling av nærkontakter. Inntrykket kommunen har er at de som tester positivt, og deres nærkontakter, etterlever regler og anbefalinger som de skal. Det presiseres at persone som tester positivt fortsatt selv skal varsle og informe egne nærkontakter. Deuda inkluderer skole, barnehage og arbeidsgiver.

– Regler og anbefalinger for smittede og nærkontakter er nå så enkle at vi er trygge på at befolkningen klarer deuda uten at vi snakker med hver enkelt. De aller fleste klarer å finne den informasjonen man trenger i autosvarmeldingen de mottar når de melder inn positiv hjemmetest, eller på kommunens nettsider, opplyser Tore Bratt, konstituert kommunikasjonssjef i Rana kommune.


Positivo hjemmstester skal fortsatt meldes

READ  Una sorpresa rotunda ... El hackeo de la cuenta de Facebook de Zuckerberg muestra preocupación por su privacidad usando una aplicación de la competencia